Lennart Aspegren. Foto Jonte Wentzell

Dags för FN att skapa en Ukraina-tribunal…

Av Lennart Aspegren 2022-09-19

"Rysslands angrepp mot Ukraina är inte bara en flagrant överträdelse av FN:s våldsförbud och förknippat med fruktansvärda krigsförbrytelser utan försätter hela Sveriges närområde i stor osäkerhet. Därför är det av största intresse att de i Ryssland högst ansvariga för krigsutbrottet ställs till svars."

Medan de ryska styrkorna dag ut och dag in envetet fortsätter att försöka ödelägga Ukraina, har ett ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Lennart Aspegren är juris hedersdoktor, Stockholms universitet. Bakgrund i Svea hovrätt. Rättschef i Regeringskansliet. Domare i Arbetsdomstolen, i Försäkringsöverdomstolen, i FN:s folkmordstribunal för Rwanda.
Lennart Aspegren är internationellt verksam som konsult och föreläsare. Gett ut lagkommentarer m.m. Gift, tre barn, fem barnbarn.
Lennart är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.