Det var enklare förr

Tänk så mycket enklare allt var förr. Märk väl jag skriver inte bättre utan enklare. Kvinnor var kvinnor och män var män men idag har ett mellanting, hen, skapats. Som om detta inte vore nog tycks alltfler människor födas med fel kön som de vill ha tillrättat. Alltfler börjar tvivla på sin könstillhörighet. En av de mest håriga och maskulina personer jag lärt känna hade basröst och ville bli kallad Veronika. Bortsett från det var han-hon-hen ungefär som oss andra.

Rättsväsendets avslappnade inställning till nazistiskt våld

En uttalad nazist sitter i sin bil med nazistemblem, gasar mot en folkmassa i ett tänkbart försök att köra ihjäl en grupp invandrare från Irak, tar sig ut ur bilen med pepparspray och knivar. Detta är inte terrorism. Och mer än så – det svenska rättsväsendet känner sig tryggt med att ha en sådan människa tillbaks på gatan direkt efter gärningen. Jourhavande åklagares beslut om omedelbart frisläppande tyder på att mordlystna nazister i nazistbilar inte är något att oroa sig för.

Det meningslösa pratet om särskilt utsatta områden

Att andelen särskilt utsatta områden i Sverige är på väg att öka från 15 till 23 är givetvis ett stort misslyckande för politiker och polischefer som påstår att de gör och har gjort stora satsningar. Det säger en hel del om hur närsynt de har arbetat. Man hamnar riktigt illa om man tror att skolmisslyckande bara är ett skolproblem eller att kriminalitet bara är ett polisiärt problem. Man hamnar också riktigt illa om man tror att arbete mot kriminalitet i särskilt utsatta områden inte är ett arbete som omfattar hela landet.

Den farliga våldtäktsmannen kunde ha varit inlåst

Polis och medier varnar just nu för en akut farlig våldtäktsman. Det bör de naturligtvis göra. Men den här mannen har dömts för allvarliga sexövergrepp tidigare. Flera gånger. Till långa fängelsestraff. Hade han dömts till rättspsykiatrisk vård hade han kunnat hållas inlåst livet ut, om psykiatriker och förvaltningsrätt ansett honom utgöra en fara för sig själv eller andra. Vilket han enligt polisen uppenbarligen utgör.