Debatt

Va sa han egentligen?

NOA – Nationella operativa avdelningens klart lysande chef och stjärna, och därtill Sveriges biträdande rikspolischef Mats Löfving (obs ironi om ingen förstod det), intervjuades i Aktuellt om sexbrott mot barn. Några journalister har, på kort tid, spårat upp 72 svenska män som laddat ner grov barnporr på nätet. Dessa 72 män har indirekt gjort sig skyldiga till de grövsta övergrepp som kan förekomma mot barn. Här verkar dock polisens intresse av att utreda dessa ärenden vidare ganska ljumt.
Debatt

Nedlagt

Värdet av det traditionella polisarbetet kan aldrig, i något sammanhang, överskattas. Glöm det traditionella och det mesta går förlorat. För en oinvigd betraktare synes det som om polisen helt åsidosatt det traditionella polisarbetet och i stället helt förlitat sig på de få tekniska undersökningar som görs. Men inte ens en träff i DNA-register eller fingerspårsregistret ger en 100-procentig garanti för att ärendet fullföljs med ett FU-protokoll och än mindre att det går till åtal.
Debatt

Lika inför lagen – knappast

Uppdrag granskning hade ett program om självrättelse. Det visar sig att förmögna svenska var mycket mer förmögna än vad de själva ”visste eller trodde”. Massor av förmögna svenskar ”upptäcker”, i samband med en amnesti som Skatteverket inför, att de alla har ”ärvda” förmögenheter i olika skatteparadis. Dessa förmögenheter kan de, mot en liten avgift, nu ta hem till Sverige. Eftersom det inte finns någon förmögenhetsskatt i Sverige är dessa pengar nu vita och användbara igen.
Debatt

Det handlar om kvinnors rätt till sina kroppar

Jag är syrian. Mina föräldrar kom till Sverige 1980 för att man som kristen minoritet i Turkiet är förtryckt och saknar samma rättigheter som kärnbefolkningen. Är alltså andra generationens invandrare. Jag blev inte förvånad när det efter de sexuella övergreppen på kvinnor i Köln, blev känt att flera liknande händelser förekommit i Sverige. Men polisen har mörkat hur en del unga invandrarkillar vid festivaler, galor och nyårsfiranden begått sexuella övergrepp på tjejer. Man hävdar att det annars kunde bidra till större popularitet för Sverigedemokraterna. Har man helt tappat det?