Dom i trippelmord ifrågasätts

Den 7:e mars 2015 skjuts tre personer ihjäl i Uddevalla. Bröderna Martin och Mark Saliba grips för morden. I tingsrätten dömdes den äldre brodern Mark för trippelmordet. Medan hovrätten dömde även den yngre brodern Martin till livstids fängelse för mord. Men då hade Martin redan hunnit fly till Libanon, där han idag sitter fängslad i väntan på att saken ska tas upp i libanesisk domstol. Nu ifrågasätts hovrättsdomen i en resningsansökan som inkommit till Högsta domstolen. Hovrättsdomen och resningsansökan biläggs nedan.

Därför spärrar vi allt fler troll

Jag får ibland mejl där någon ifrågasätter varför han (det är nästan alltid en han) blivit spärrad från att kommentera på Para§rafs FB-sida. Ofta hävdar personen ifråga att det inte är yttrandefrihet på Para§rafs sida och att kritik mot artiklar inte får förekomma. Det senare påstående är rent dumt, eftersom det finns tusen och åter tusen kommentarer på sidan som är ifrågasättande och kritiska. Låt mig förklara hur vi ser på yttrandefriheten på Para§rafs sida och klargöra varför vi nu börjar spärra allt fler.

En film om en av våra krönikor

Organisationen "SD är lika med rasister" har låtit göra en liten film av en av Para§rafkrönikören Andreas Magnussons krönikor. Den tillför en del förutom vad som fanns med i den skrivna texten. Magasinet Para§raf och "SD är lika med rasister" är från varandra helt fristående men det hindrar inte att det ibland är inlägg på Para§raf som andra kan ta till sig och göra ut i ny form. Så länge allt i den ursprungliga texten finns med och inte förvanskas, har vi inga invändningar mot det.