Usch och fy

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Såg Folke Rydéns program om elitidrottare som blir skadade av sin hårda träning. Hela programmet hade en ton av, usch och fy vad hemskt att de inte är lagom.

SVT:s Folke Rydén kämpade för att få någon att säga att elitsatsningen inte var värt priset, men icke. Sanna Kallur förklarade vad det handlade om:

– Att en dag få känna att idag är jag oslagbar. Idag är jag bäst i världen.

Har ni någonsin hört något så osvenskt och otäckt! Man kände Rydéns rysningar av obehag genom tv-rutan. Sanna Kallur däremot såg väldigt glad och nöjd ut vid minnet av att hon faktiskt hade fått uppleva den känslan. Och fått visa att det inte bara var en känsla.

Det finns människor som är beredda att satsa fullt ut – och betala priset för det. Låt oss andra glädja oss åt det under de kommande OS-veckorna.

Varför?

Nu blir det frågesport: En gång i tiden var inte kvinnor och män uppdelade i skyttegrenarna i OS, utan tävlade tillsammans. Men sedan ändrade man det så att de nu, av någon förunderlig anledning, är uppdelade i män för sig och kvinnor för sig. Vad var det som föranledde den här ändringen?

Den som först kommer med det rätta svaret i kommentatorsfältet nedan, vinner framförallt äran i att vara först. Därtill skickar jag min senaste bok, Det farliga Sverige, till dig.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.