SÄPO och mitt sexliv

Av Dick Sundevall 2014-07-07

För några år sedan när frågan om säkerhetspolisens register var het, beslöt jag mig för att undersöka vad de hade på mig.

Det visade sig att SÄPO hade gett mig en present – en dotter. Ja, de påstod alltså att jag var far till ett barn. Och det handlade inte om mina tre barn, utan ett fjärde som jag skulle ha fått i unga år.

Så jag skrev till säkerhetspolisen och klargjorde att jag utgick ifrån att de hade bättre koll på mitt sexliv än vad jag själv hade under det glada 60-talet, då den här barnproduktionen skulle ha ägt rum. Och självklart skulle jag stå för faderskapet, skrev jag.

De svarade aldrig på mitt brev, som sannolikt finns arkiverat i något register hos SÄPO än idag. Möjligen kollade de upp frågan och insåg att jag träffat mamman ifråga först när barnet var tre år gammalt.

 

/wp-content/uploads/content/blogg/dicksundevalls/These.JPG

Den här lilla teaterapan kan jag dock inte förneka. Numer har hon blivit, om inte vuxen, så i varje fall 18 år.

Fler och fler barn

Min son råkade många år senare ut för att han felaktigt tillskrevs ett barn som han inte tog något ansvar för, enligt en tråd på Flashback. Alltså en om möjligt ännu mer opålitlig källa än SÄPO:s register. Vi pratade om hur han skulle få stopp på ryktesspridningen och kom på en idé: Vi började fylla på antalet barn på tråden. Tror vi var uppe i fem eller sex barn som han skulle vara far till, och jag farfar – innan något av snillena som befolkade tråden insåg att någon drev med dem. Och därmed dog det hela ut.

Som jag tidigare framfört här på bloggen så är det av stor betydelse vem som blir ny SÄPO-chef. Åt Flashback finns däremot inget att göra. Skvaller, skitsnack och ryktesspridning har alltid funnits. Förr på kafferep och ljugarbänkar – numer på vissa sajter.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.