Sex har sina sidor

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Läser i bladet om den 47-åriga kvinnan som raggade upp en 31-årig man och tog med honom hem. Väl där blev det åka av. 36 timmar senare hittades han gråtande på gatan.

För honom hade det blivit 36 timmar av oförglömligt sex – som han nu tydligen ville glömma. Blir full i skratt när jag läser det hela. Men inser att jag skrattar åt något som troligen kommer att rubriceras som upprepade våldtäkter. 

Sex är inte en helt enkel fråga. Det som för en person är livet på sin topp är för andra något som resulterar i att de hittas gråtande på gatan.

Debuten

Själv gjorde jag min debut det år jag fyllde 14. Det var en kvinna som var drygt 20 år äldre än mig och som bodde i samma huslänga, som förförde mig enligt konstens alla regler. Som en glad kanin sprang jag sedan där varje dag efter skolan och ringde på hennes dörr – och blev insläppt.

För mig var det så bra som det kunde vara. Hon lärde mig vad jag sedan kunde lära ut till mer jämnåriga tjejer. Men om jag många år senare skulle ha fått reda på att någon man i 35-årsåldern hade legat med någon av mina döttrar när de var 13-14 år, så hade jag nog blivit bindgalen.

In under täcket

Förstå mig nu rätt. Jag förespråkar inte att man ska sänka den nu gällande 15-årsåldern och än mindre ha olika åldersgränser för pojkar och flickor. Jag menar bara att det här inte är en helt okomplicerad fråga. Och när staten på olika sätt genom lagstiftning ska försöka ta sig in i sovrummen och vidare in under täckena, så är det allt annat än en enkel uppgift vår lagstiftande församling tar på sig.

Hon som förförde mig, eller snarare bjöd in mig i livets väsentligheter, bröt mot lagen. Men jag är henne evigt tacksam för dessa upprepade lagbrott.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.