Snorre i kläm

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Den 31-årige mannen viftade med snorren framför henne på en fest och ville att hon skulle knipa tag i den med en plattång. Efter att han tjatat ett tag så gjorde hon det. Och blev åtalad.

Det hela utspelade sig inte på ett mentalsjukhus utan på en fest – i Sverige. Närmare bestämt i Halmstad. Och det handlade inte om verktyget plattång, utan en tång som används för hårvård och som kan hettas upp. Och den var het när hon klämde åt. Mannen som var berusad, vilket kanske inte är helt förvånande, gick därefter skrattande ut i köket och bad en kompis att få lite is att lindra det hela med.

Frikänd

Efter att rättens ledamöter lyssnat på den lite vridna, eller kanske tillplattade, historien och hört mannen klaga över att han hade ont i tre veckor efteråt, frikändes kvinnan. Rätten tyckte varken att hon skulle straffas eller betala något skadestånd, för att hon efter hans ihärdiga tjat hade gjort precis vad han bad om.

Vad kan vi då lära av det här? Kanske att man i fyllan och villan inte ska be någon klämma på känsliga kroppsdelar med en het tång. Och om man ändå gör det, inte komma och gnälla över att det har gjort ont.

För övrigt:

Ett stort grattis till alla poliser i Stockholms län! Förmodar att ni  redan börjat fira. För idag slutar er högsta chef Carin Götblad och hon lär aldrig mer få ett jobb inom polisen.

Vet inte så myckt om den nya som tillträder – men han lär knappast vara en sämre chef. Lovar dock att hårdbevaka honom.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.