Ja-sägare

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Hittade en video på nätet där Åsa Waldau, Knutbysektens "Kristi brud", sjunger på Spybar i Stockholm. Hon sjunger falskt som fan.

Diktatoriska ledare av olika slag, antingen som i det här fallet i en kristen religiös sekt, eller i andra sammanhang, får problem när de bara omges av jasägare.

Ingen har klargjort för Åsa Waldau att hon inte kan sjunga. Eller att hennes målningar bara kan säljas till sektmedlemmarna eller deras anhöriga.

Hon är ledaren som ingen vill hamna i onåd hos, för hon är den utvalda som har direktkontakt med Gud. För några år sedan skulle hon till och med upp och gifta sig med Jesus. Men bröllopet har tydligen blivit uppskjutet.

Kloka ledare omger sig med personer som säger ifrån när de är helt fel ute. Och månar om att ha sådana personer omkring sig. Inom den italienska maffian har man till och med en speciellt utsedd person som ska kunna ifrågasätta maffiabossen utan att få en kula i huvudet. Något som man bevisligen kan få i Knutbysekten, om man inte aktar sig.

Ny Knutbyartikel idag

I eftermiddag, 16.00, lägger vi ut vår fjärde artikel i serien om rättsskandalen Knutby.

Gör dig själv en tjänst och följ artikelserien från början. Vi har grävt i det här i över ett år, väl medvetna om att det några år efter något har hänt ofta går att få fram nya fakta. Idag handlar det om hur polisen hjälpte barnflickan Saras Svensson att ”minnas rätt”, när hon erkände såväl mord som mordförsök.

Artikelserien hittar du enklast här på sidan under ämnesordet Knutby, eller under rubriken På djupet.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.