Lite överdrivet?

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Nationella insatsstyrkan plus 150 lokala poliser och folk från Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten slog till – mot nio personer.

Vad handlade det om? En stor terroristattack? Ett vilt gäng som sköt mot polisen? Någon som hotade spränga polishuset i Karlstad? Nej, man skulle gripa nio personer som var misstänkta för ekonomiskt brottslighet.

En av dem som greps tillhörde Hells Angels. När jag läser om sånt här tänker jag att det nog bara är polisen som tror att MC-gängen är så där väldigt farliga. De tror helt enkelt på den skräckbild de själva försökt måla upp för allmänheten.

För några veckor sedan slog polisen till mot Mongols MC. Samma jättelika polisinsats. Några personer greps och blev sittande på polisstationer i några timmar. Mer blev det inte.

Är det här verkligen en vettig prioritering av polisens resurser? Mig veterligen har ingen ur de där gängen skjutit mot någon polis när de gjort tillslag. Kan inte komma på en enda gång som det har skett.

Under tiden man ägnar sig åt sådana här stora massiva och demonstrativa insatser så pågår det vanliga misshandlandet av kvinnor och barn i hemmen. Och de vanliga sexuella övergreppen och våldtäkterna.

Nu har man från Rikspolisen begärt att få ekonomiska resurser för att utvidga Nationella insatsstyrkan. Det får man nog.

Bengt Sändh i SVT1 ikväll

Vår Krönikör Bengt Sändh är med i Dokument inifrån ikväll i SVT1, 20.00. Det handlar om Bengt, hans lillebror och åren med övergrepp på Frälsningsarmens barnhem.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.