Avgå Bengt Svensson!

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Andelen brott som klaras upp är den lägsta på många år. Hela 83 procent klaras inte upp. Alltså är det dags för Rikspolischefen att avgå.

Det är årets första kvartal som har redovisats. Och – det är polisens egna siffror!

– Vi håller på och administrerar ihjäl oss, säger Tomas Bergström som är utredare vid Örebropolisen.

Hur försvarar man då det här inom Rikspolisen? Jo, genom att säga att rikspolischefen har sagt att fler brott måste klaras upp:

– Vi är väldigt tydliga med att varje myndighet måste klara upp fler brott. Rikspolischefen har med stor tydlighet påpekat detta för länspolismästarna, säger Kalle Wallin, kanslichef hos Rikspolisen.

Alltså klart och tydligt. När den nuvarande rikspolischefen Bengt Svensson säger ifrån om något klart och tydligt, så händer ingenting. Eller rättare – det blir ännu sämre. Alltså dags att avgå för att man inte fungerar som högsta chef.

Alternativet är att gå ut offentligt och säga att pundarna som gör inbrott och männen som misshandlar sina hustrur och barn är mycket smartare än vad jag och övriga i ledningen för svensk polis är.

Det är ännu värre

Siffrorna är egentligen ännu värre. För i den där statistiken ingår de brott som med automatik klaras upp till närmare hundra procent. Rattfylleri till exempel. Någon blir misstänkt för det och stoppas av polis, och därmed blir det uppklarat. Våldsamt motstånd mot poliser likaså. Den gripne är gripen och gör då motstånd – alltså blir det alltid uppklarat.

Nu har du chansen att visa att du är någonting annat än den kärring du framstår som när du framträder i TV Bengt Svenson. Visa det genom att avgå själv – innan du blir avsatt.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.