De där uppe i det blå

Av Dick Sundevall 2014-07-07

En flygkontrollant kontrollerade handelsminister Ewa Björling helt enligt de regler hon som kontrollant har att följa. Nu har hon blivit omplacerad.

Det pep i säkerhetsbågen när handelsministern passerade i den speciella gång som de priviligierade kan gå i på Bromma flygplats. Enligt reglerna ska då alla utom kungafamiljen och statsminister kontrolleras. Det gjorde flygplatskontrollanten Eva som är 66 år. Resultatet blev att hon nu går hemma utan lön.

Ministerstyre

– Jag kontrollerade henne normalt, eller nästan lite finare än vanligt. Jag visste att hon var minister och misstänkte inte att hon skulle ha något konstigt på sig, säger Eva till Aftonbladet.

Är då det här något som Aftonbladet har hittat på? Nej, ingen förnekar att ministerns kansli varit i kontakt med de ansvariga på Bromma och framfört klagomål. Tvärtom så förklarar man varför man framfört klagomål:

– Det var ett bemötande som var lite underligt, säger Andreas Hatzigeorgiou, politiskt sakkunnig hos handelsminister Björling.

Det hela bekräftas också av säkerhetsansvariga inom Swedavia som ansvarar för säkerheten på Bromma flygplats.

Kontrollanten Evas fackförbund ska nu titta närmare på vad som har hänt. Detsamma borde konstitutionsutskottet göra då det handlar om ett uppenbart fall av ministerstyre, vilket inte får förekomma i Sverige.

De där uppe bör få en knäpp på näsan när de tror att de ska behandlas som någon form av gudar.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.