Polischef i arbete

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Såg ni landets högsta polischef i Aktuellt? Bengt Svensson framträdde där i full mundering, för att svara på några enkla frågor. Det gick inte alls bra.

Börjar känna en viss förtvivlan inför rikspolischefen. Nog måste det väl finnas någon bättre att sätta på den stolen? Om inte – så befinner sig landet i en allvarlig kris.

Färre brott än någonsin blir uppklarade, trots höga polischefers idoga försök att fixa till statistiken på olika sätt. Och vi har en högsta polischef som inte ens kan svara på några enkla frågor från en tv-reporter.

På en av frågorna svarade Bengt Svensson (se bilden ovan):

– Polisen hjälper de som begår brott.

Visserligen rättar han sig sedan och försöker förklara vad det var han försökte säga men det var ju inte ett enstaka ord han snubblade på. Utan karln säger faktiskt klart och tydligt en hel mening som alltså lyder, Polisen hjälper de som begår brott.

Var han möjligen berusad? Eller hade han varit för mycket i solen? Nej, så här blir det ju allt som oftast när han framträder. Kanske inte just sådana här grova grodor, men han förmedlar varje gång allt annat än en chef som klarar av sitt chefsskap. Kort sagt, han är en katastrof och bör snarast avsättas.

Kd eller något annat parti som behöver fiska röster, borde redan nu gå ut med vallöftet:

Om vi sitter i regeringen efter valet lovar vi att göra allt för att avsätta rikspolischefen Bengt Svensson.

Intervjun i sin helhet hittar du här, drygt 14 minuter in i programmet.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.