Krönikörernas åsikter

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Jag har fått en del mejl och telefonsamtal om våra krönikor här på Para§raf. De är från läsare som undrar om jag verkligen håller med den eller den krönikören.

En läsare skriver: ”Kan du som chefredaktör stå för att han skriver…”

En annan är upprörd över något annat som hon menar är så helt feltänkt som det kan vara, och undrar om Para§raf står för den ståndpunkten.
En tredje och en fjärde undrar om jag verkligen håller med om vad den eller den krönikören skriver, eftersom jag i min blogg och i mina böcker har framfört en motsatt ståndpunkt?

Så här är det: Redaktionsledningen och jag står för våra krönikörer. Står för att de är oerhört intressanta röster i mediebruset, då de har erfarenheter och kompetenser inom rätts- och kriminalområdet som få andra. Och mer än så, vi är oerhört stolta över att ha de krönikörer vi har. Men det innebär inte en sekund att vi sitter och censurerar eller godkänner vad de tycker och inte tycker i sina krönikor. De är fria röster och vad de skriver står för dem själva.

Debattartiklar och blogginlägg

För debattartiklarna vi publicerar gäller samma sak: Varje artikel står för den som skrivit debattartikeln. Och detsamma gäller för Ricards och mitt bloggande. 

Några har missuppfattat det när det gäller min blogg, och sett det som en slags ledare från chefredaktörens sida. Men så är det alltså inte alls. Den enda ”ledaren” på vår sajt är den under rubriken Om oss.

Stoppade skribenter

Redaktionsledningen står för de artiklar som publiceras, oavsett vem som skrivit dem. Men vi kan inte göra en ny research på varje artikel för att kontrollera alla faktauppgifter i den, utan måste lita på skribenten. Skulle det visa sig att något blivit fel, publicerar vi rättelser.

Men framförallt så har våra läsare möjlighet att kommentera såväl artiklar, som krönikor och blogginlägg. Och om så är fallet påpeka sakuppgifter som eventuellt är felaktiga. Eller käfta emot skribenten i största allmänhet.

Stoppar vi då aldrig någonting? Jodå. Vanliga artiklar eller debattartiklar som inte håller måttet publiceras inte. Och kommentarer som är rasistiska eller utgör personpåhopp på icke offentliga personer, stoppas regelbundet. Även personpåhopp på offentliga personer, men som inte är underbyggda med fakta stoppas.

Just nu längtar jag efter en bra skriven underbyggd debattartikel som hävdar något helt annat än vad jag och redaktionsledningen står för. Och välkomnar fler kommentarer på såväl våra artiklar som krönikor och blogginlägg. Tycker du att något du läsar på Para§raf är helt åt helv… så gör din röst hörd. Kortfattat i form av en kommentar, eller lägre som en debattartikel. Tycker du tvärtom att något är bra, så vill vi gärna veta det också.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.