Sexualskräck i Skåne

Av Dick Sundevall 2014-07-07

En bild av en kvinna som äter varmkorv blev för mycket i Simrishamn. Kristen höger av amerikansk modell går där hand i hand med vissa "feminister".

Bilden ovan satt på en kiosk vid en badplats i Simrishamn. Men efter mycket rabalder är den nu nedtagen. Det är en bild som användes i reklamen av livsmedelsföretaget Scan för några år sedan. Då var det inga protester men sedan dess har moralpaniken spridit sig som en löpeld genom landet.

Britten Dehlin, som är kommunens genuspedagog går i taket när hon får höra talas om den här skylten, enligt Ystads Allehanda.

– Vi vill att människor ska flytta hit, vi vill att Simrishamn ska ha ett gott rykte och gå i bräschen med vårt jämställdhetsarbete. Det här är inte bara otidsenligt, det motarbetar jämställdhetsarbetet, säger Dehlin upprört.

Att bilden dessutom är uppsatt på en plats där det finns många barn och ungdomar, tycker hon gör det hela än värre.

Blir kanske anhållen?

Frågan som inställer sig är vad som händer med en kvinna som på det här sättet känner efter om korven är för varm. Något som troligen händer några hundra gånger om dagen i Sverige. Blir hon gripen av polis och anhållen? Rimligen måste det väl vara värre med någon som utför detta hemska bland andra människor än att det visas en bild av det?

Och vad händer med en kvinna som inte äter en banan på tvären. Blir hon kanske stenad av en pöbelhop med Britten Dehlin som anförare?

Ohelig allians

Hur blir det med en person som spelar klarinett eller blockflöjt offentligt. Ska han eller hon omskolas till pianist? Och fotbollsdomares pipor, kan inte de liknas vid en penis, om än slak, med en pung hängande under den?

Den här oheliga alliansen mellan en fundamentalistisk kristen höger och vissa sexfientliga kvinnor som benämner sig feminister, tar sig alltmer absurda uttryck. En gång i tiden uppmärksammades Sverige för att vi var sexuellt frigjorda, vilket inte minst kvinnorna har haft mycket att vinna på.

Som man säger i den danska feministiska rörelsen:

– Vi kvinnor måste ha rätt att vara kåta!

Nu 2012 skrattar man åt oss, för den här historien med skylten har uppmärksammats utomlands.

Titta på bilden en gång till. Jag ser en kvinna som känner efter om korven är för varm att äta. Den som ser en kvinna som symboliskt utför oralsex har rimligen aldrig sett hur en kvinna i sådana fall håller i en penis. Och om så är – oralsex är inget fult. Inget som är förbjudet i Sverige – än så länge.

Komplettering onsdag 8:56:

När DN och Svenska Dagbladet skriver om den här historien så visar de inte bilden. Så långt har det alltså gått. När vi en gång i tiden ser tillbaka på den tid vi nu lever i, kommer den här bilden och turerna runt den att kunna utgöra ett exempel på hur långt det gick. Eller hemska tanke – gick det ännu längre?

Förbjuds kanske abort inom några år? Blir det totalförbud mot porr i likhet med den ordning de har i diktaturer? Blir det lagstiftning avseende hur korta kjolar kvinnor får ha och hur mycket hud de får visa i övrigt? Blir det lagbrott att fotografera små bebisar som är nakna? Och när stiger det fram en kommunal genuspedagog och kräver att man ska klä på de statyer som visar nakna människor?


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.