Snöp den jäveln!

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Han har så inihelvete fel! Hur kan ni låta honom skriva på Para§raf! Det är som att möta en zombie på gatan! Den jäveln borde låsas in på mentalsjukhus!

Mejlen till mig och kommentarena här på Para§raf handlar om journalisten Gubb Jan Stigson och att han inte tror att Thomas Quick är oskyldig.

Uppenbarligen är det en åsikt man inte får ha just nu i Sverige. 

Jag tror att det triggar en del personer än mer att han rimligen är den journalist som kan mest om fallet.

Efter vad jag förstår är det bara tre personer, förutom åklagaren Christer van der Kwast, som gått igenom alla förundersökningar på sammanlagt 20.000 sidor och därtill spaningsmaterialet/slasken som lär vara lika omfattande: Hannes Råstam, advokat Thomas Olsson och Gubb Jan Stigson.

Jag vet inte det här säkert men jag utgår ifrån det, då jag vet hur noggrant Thomas Olsson arbetar, och likaså Råstam och Stigson. Alltså fyra personer inklusive Kwast av närmare tio miljoner svenskar. (Med reservation för att det kan vara någon till.)

Dessa fyra har en bestämd uppfattning om huruvida Quicks är skyldig eller inte. Kwast och Stigson har fördelen att de varit med på rättegångarna när Quick dömdes. Kwast på samtliga och Stigson på alla utom en.

Sidbyte

Alla andra, som ny tycks ha en väldigt bestämd uppfattning om hur det ligger till, utgår ifrån vad någon av dessa fyra herrar har dragit för slutsatser. Länge var det Kwasts och Stigsons ståndpunkter som var gällande: Quick var en seriemördare. Som Aftonbladet uttryckte det: Är han ens en människa?

Nu är det Råstams och Olssons linje som gäller. Och fan ta den som tycker något annat. Denna lilla minoritet ska uppenbarligen tystas och fördömas. Om inte annat anklagas de för att vara dåligt pålästa – som om de som för tillfället utgör majoriteten skulle vara pålästa.

Vi som utgör redaktionsledning på Para§raf lutar åt att Quick inte har gjort sig skyldig till de åtta mord han är dömd för – men vi gör det i varierande grad. Jag själv är nog den som är mest tveksam. Dock är vi totalt eniga om att Gubb Jan Stigson måste få göra sin röst hörd. Därför har vi slagits för det och gett ordentligt utrymme åt honom för att lägga fram sin syn på vad som nu pågår.

Läs gärna vad han kommit fram till. Stigson är ingen lallare, utan en kunnig prisbelönt journalist. Hans artikel finns att läsa här.

Och läs också gärna dagens ledare i Dagens Nyheter här

Vem vet, det kanske kan åstadkomma en sansad diskussion om fallet Quick istället för det som nu alltför ofta framstår som skränande pöbelhop.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.