Strippklubbsägare anmäler polis för brottsprovokation

Publicerad 2013-09-09

Polismannen ska vid ett telefonsamtal med Badelts hustru ha lovat att hjälpa henne hitta på ett brott för att sätta dit Badelt. Hela samtalet bandades och en åklagare har inlett en förundersökning. Här publicerar vi ljudfilen från det inspelade samtalet.

Mikael Badelt som är ägare till den mycket omtalade strippklubben Club Privé, lämnade i veckan in en anmälan mot en polisman inom Stockholmspolisen. Enligt anmälan som lämnades in till polisens internutredning, ska polismannen i ett telefonsamtal med Badelts hustru ha lovat henne att hjälpa till med att fabricera brott som skulle få Badelt dömd till fängelse. Samtalet spelades in av paret Badelt och bifogades med anmälan.

Kjell Fahlgren vid polisens internutredning bekräftar att Badelt inkommit med en anmälan.

– Jag har tagit emot en anmälan och har nu lämnat över ärendet till åklagaren.

Åklagare Kay Engfeldt bekräftar att Mikael Badelt gjort en anmälan mot en polis. Engfeldt är dock förtegen om vad anmälan gäller.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i det här läget, bara bekräfta att jag inleder en förundersökning gällande Badelts anmälan, säger han.

Inspelningen

När Para§raf träffar Mikael Badelt får vi ta del av den lite drygt sju minuter långa inspelningen. När man lyssnar på samtalet mellan Badelts hustru och polisen hör man dem diskutera ett hembesök som polismannen och en kollega gjort hemma hos hustrun när Mikael Badelt satt i fängelse.

Polismannen ska vid besöket ha sagt till hustrun att hon kunde kontakta honom om hon behövde hjälp. Vidare i samtalet kan man höra hustrun be polismannen om hjälp att lämna Mikael Badelt för att hon känner oro för sig och sitt barn. Då polismannen är på semester bestämmer han och hustrun att de ska höras då han återkommer till arbetet.

På slutet av inspelningen kommer det som ligger till grund för parets anmälan av polismannen. På en fråga från hustrun till polismannen om han kan hjälpa henne hitta på och fabricera brott som gör att Badelt hamnar i fängelse svarar polismannen ja ett flertal gånger.

– Jag har anmält polismannen för både brottsprovokation och hemfridsbrott, säger Badelt.

– Vad ligger till grund för anmälan om hemfridsbrott?

– Min fru tyckte att det var väldigt olustigt att de trängde sig på. Hon upplevde poliserna som hotfulla.

– Varför gjorde ni den här inspelningen?

– Att spela in har blivit mitt försvar. Det här är inte första gången jag blir utsatt för brottsprovokation. Polisen har tidigare kontaktat personer i min umgängeskrets och erbjudit dom pengar för att sätta dit mig. För två år sedan lämnade jag in en film till polisen, där man såg hur två poliser försöker lägga en vit påse i min bil, men internutredningen la ner hela ärendet utan åtgärd. Den här gången gick polisen för långt när dom gick på min familj under tiden jag satt i fängelse på Kirsebergsanstalten. Därför spelade jag och min fru in samtalet. Jag hoppas verkligen att det finns några hederliga poliser med ryggrad som vågar ta tag i det här nu, säger Mikael Badelt.

Para§raf kontaktar den anmälda polismannen, som avböjer att kommentera anmälan mot honom.

Nedan, den del av telefonsamtalet mellan polismannen och Badelts hustru, där han lovar att hjälpa till att hitta på något som kan sätta dit Mikael Badelt.

 

 

Ljudfilen kan också laddas ner nedan.

Bifogade filer:
Brottsprovokation.mp3

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.