Fega råttor

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Ser på tv hur tre killar ger sig på en fjärde. Först hugger de honom i ryggen med en stor kniv, sedan sparkar de honom i huvudet. Jag vet vilka de är.

Jag vet inte vilka de är i den meningen att jag vet deras namn. Men jag vet ändå vilka de är. De är fega små skitar som aldrig skulle våga stå upp man mot man utan knivar eller skjutvapen. Stampade man i golvet skulle de springa som små råttor.

Troligen kommer de att skylla på att den här killen som de dödade, hade lurat dem eller tjallat på dem eller ”snott” någons tjej. Men likafullt är de små fega skitar.

Där jag växte upp frontade man varandra om det var något. Man mot man, eller kanske snarare tonårskille mot tonårskille. Ansikte mot ansikte. Ibland blev det slagsmål. Någon började blöda näsblod, fick en fläskläpp eller en blåtira. Och visst hände det ibland att någon viftade med en kniv. Men att hoppa på någon bakifrån med en kniv – icke. Och att vara tre man som ger sig på en ensam kille – aldrig i helvete.

De här killarna kommer att få det svårt, antingen de hamnar i fängelse eller på ungdomshem. För där kan de inte springa och gömma sig.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.