SR-journalistik

Av William Eriksson 2012-09-30

Det förväntade i tillvaron är för mig det tråkigaste. Hela tiden längtar jag efter att bli överraskad. 

När spänningen och spänsten i journalistiken försvinner så är den inte längre intressant. Jag skall villigt erkänna att jag inte lyssnar på radio särskilt ofta. Det är synd. Det är något väldigt skönt med att sätta sig ned och bara lyssna. Vila ögonen från läsning och tillskansa sig samma information som man får genom att läsa bara genom att spetsa öronen. Jag är inte helt säker på varför jag så sällan sätter på radion. Men jag har mina funderingar.

Tappar intresset

När jag väl slår på radion för att lyssna blir det ofta någon av SR:s kanaler. Ofta är det mycket intressanta ämnen som tas upp och förväntningarna på programmets innehåll är ibland stora från min sida. Det som ofta händer är att jag efter cirka tio minuter helt tappar intresset. Trots begåvade programledare och gäster är det sällan som samtalen blir vad de skulle kunna ha blivit.

Det är helt enkelt något med SR som har blivit ointressant. I synnerhet när det gäller de program som behandlar heta och aktuella ämnen. Kanske har det varit så hur länge som helst men jag har inte reflekterat över detta faktum. Tråkigt är det.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.