Bästa vänner

Av Nilsson-Larancuent 2012-10-04

Bästa vänner är en bok om omaka par och ovanlig kamratskap. Denna sammanställning av 47 färgstarka vänskapsband visar på vad som är viktigt i världen – alla kan bli vän med alla om bara chansen ges. Nilsson[&]Larancuent riktar den här gången blickarna mot djurriket.

Oftast handlar våra boktips om samhällets mörkare aspekter – påstådda seriemördare, kriminellas uppgörelse i deckarens värld och psykopater som löper amok bland allmänheten. Men denna gång tänkte vi sätta det positiva i fokus. För ibland behöver man något lättsamt att läsa, något som får en att slappna av och dra på smilbanden.

Bästa vänner är en bok om omaka par och ovanlig kamratskap. Denna sammanställning av 47 färgstarka vänskapsband visar på vad som är viktigt i världen – alla kan bli vän med alla om bara chansen ges (något som kan vara värt att tänka på när man läser alla demoniserande medieporträtt av de dömda för brott). Vad sägs om en orm som är bästis med en hamster eller en orangutang som funnit en frände i en kattunge. För att inte tala om sköldpaddan och flodhästen. Förutfattade meningar ställs på sin spets och läsarna får en unik inblick i djurens värld.

Mitt i det svenska kriminalromanslandskapet kan det stundom vara skönt att rikta blickarna mot djurriket och alla dess under.

Författare: Jennifer S. Holland
Förlag: Tukan förlag
Utgivningsår: 2012

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.