Din musik gör skillnad

Publicerad 2012-12-13

Det är inte bara snö, SL, luciatåg och pepparkaksgubbar det pratas om just nu, utan även årets Musikhjälpen. 

År 2008 arrangerades den första omgången av Musikhjälpen i Sverige och ändamålet var att samla in pengar till människor på flykt. Sedan dess har pengarna gått till att stoppa malaria, kampen mot trafficking och alla flickors rätt att gå i skolan. I år går de till barnen i slummen som ska ha rätt till rent vatten.

Jag har gjort det

Programledarna är för andra året i rad Jason Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi som under sex dygn stängts in i ett hus på Stortorget i Malmö. Under den tiden sänder radio och TV 24 timmar om dygnet tillsammans med olika gäster som tittar förbi. Som privatperson kan man lägga bud på olika föremål/evenemang som ofta kommer från olika kända personer och man kan även önska låtar mot en liten slant som faktiskt gör skillnad. Jag har redan gjort det och jag tycker att du också ska göra det.

Fira julen tillsammans

Det här konceptet tycker jag är oerhört bra och önskar att det fanns fler personer som hjälpte till men kom ihåg att det finns andra sätt att bidra med istället för pengar. Det är kallt ute och snön försvårar det för många individer så hjälp de som har det svårt att gå av bussarna själva.

Håll i den där barnvagnen på väg ned i rulltrappan. Bjud en hemlös på mat. Axla inte varandra under julshoppingen på Drottninggatan och le till personen som sitter mittemot på tunnelbanan så ska vi se till att fira den här julen tillsammans. 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev utan kostnad här: Nyhetsbrevet.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.