Exit för Slitz och Cosmo

Publicerad 2012-12-13

December månad är då det mesta tar ett uppehåll i väntan på en fräsch nystart under det kommande året. 

TV-serier visar säsongens sista avsnitt, butiker rear ut sina varor och vi lägger våra sista pengar på julklappar.

Två saker som däremot inte kommer kunna ses nästa år är tidningarna Cosmopolitan och Slitz.

Cosmopolitan är världens största tjejtidning där kan man läsa om allt från relationsråd och det nyaste modet till de smartaste karriärtricken och allt inom hälsa.

Enligt redaktionen bakom tidningen är det ”ett magasin sprängfyllt med skratt, tips, energi och inspiration för alla svenska fun fearless females där ute”.

Smala och retuscherade

Slitz är å andra sidan en tidning med många år på nacken som till en början var en musiktidning men som senare övergick till ett renodlat herrmagasin. Enligt redaktionen bakom denna tidning är ”Slitz Sveriges största månadsmagasin för män. Den typiske läsaren är en man mellan 18-35 år som aktivt intresserar sig för sin omvärld”.

Det kan verka som att den ena tidningen inte har något men den andre att göra men jodå. Sidorna är fyllda med smala, retuscherade kvinnor i lite kläder (eller inga alls) och de må vara jättevackra – men oj vilket dåligt självförtroende resten av landets kvinnor får!

En bra julklapp

Kvinnorna i Cosmopolitan vill vi alla se ut som och kvinnorna i Slitz vill männen att vi ska se ut som vilket blir ett väldigt stort problem då det inte finns många med det utseendet. Så det är något Prins Carl Philip kan skratta sig lycklig åt. Skämt å sido.

Ska jag vara ärlig kunde inte jag (och resten av landets kvinnor som förstår mig) få en bättre julklapp, för i år tänker jag minsann äta precis vad jag vill, när jag vill. Skulle den där lussebullen fortfarande se god ut efter att jag ätit mig mätt på julmaten, tänker jag minsann äta den också. Och känna mig nöjd precis som jag är, utan att tidningar ska behöva berätta för mig hur den perfekta kroppen ser ut. För jag är perfekt.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.