Världens sexigaste

Av William Eriksson 2012-12-01

Kinas ledande nättidning publicerade häromdagen en bildkavalkad med bilder på världens sexigaste man, Nordkoreas diktator Kim Jong Un. 

Kim Jong Un hade nämligen tidigare i år blivit utnämnd till världens sexigaste man, enligt tidningen Onion.

Det är alltid och kommer alltid att vara något speciellt med Nordkorea. Trots att det är kanske världens vidrigaste diktatur finns det alltid något komiskt som vilar över densamma. Den förre detta diktatorns otaliga världsrekord, de köpta kineserna som agerade supportrar till landslagets matcher i fotbolls-VM eller Kim Jong II´s osannolika golfrunda på 17 slag.

Komedi och satir

I dagarna visade även kineserna prov på att man i vissa hänseenden ligger några år efter västvärlden när det kommer till komedi och satir. I förrgår publicerade ett välkänt kinesiskt magasin en stor artikel där man hänvisade till tidningen Onions utnämning av Nordkoreas nye diktator till världens sexigaste man.

Det enda problemet med kinesernas 55 bilder stora bildserie var att man helt tycks ha missat tidningen Onions budskap. Magasinet får nog anses vara ett av de roligaste och mest satiriska som finns. För att ytterligare toppa förnedringen hade man plagierat Onions motivering rakt av som ingress till artikeln.

Motiveringen löd:

Med sitt förödande vackra, runda ansikte, pojkaktiga charm samt starka och robusta är denna pyongyang-födda hjärtekrossaren var kvinnas dröm.

Alla har vi vår egen åsikt om vad som är sexigt. Men om jag får komma med en vild gissning, så tror jag dessvärre inte att Kim Jong Un är den som kommer att pryda Vanity Fair eller Mens Healths framsidor inom den närmsta tiden.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.