Mentalt instabilt

Publicerad 2012-12-01

Ibland undrar jag hur många pajasdemokrater som egentligen representerar Sverigedemokraterna? 

Att allihop är obildade rikspuckon med alldeles för lite samhällskunskap i bagaget vet vi, men någonstans måste det väl ändå finnas en vettig själ? Eller så gör det inte det.

Idag avgår riksdagsledamoten Lars Isovaara som är den tredje att under en kort tid försvinna från partiets framträdande poster.

Lars Isovaara ska efter att ha blivit polisanmäld för en rasistattack mot en av riksdagens vakter i förrgår, skyllt på att han blivit bestulen på sin väska av två okända människor med invandrarbakgrund.

Grov stöld?

Sverigedemokraterna nappade snabbt på den information Isovaara uppgett och strax därefter skickades ett pressmeddelande ut där det stod att:

Natten mot den 28 november utsattes Sverige[-]demokraternas riksdagsledamot Lars Isovaara i närheten av riksdagshuset för en grov stöld av två okända personer med invandrarbakgrund.

Denna texts togs sedan bort då det kom fram att Isovaara i själva verket glömt sin väska på restaurangen där han vistats under kvällen.

Ingen aning

Det här visar vilket förtroende Sverigedemokraternas toppar har för varandra, då det i princip går att säga vad som helst utan att höra några andra parter först. Likt en sekt. Hur som helst ska partiledaren Jimmie Åkesson som vanligt inte ha haft någon aning om att ett pressmeddelande med felaktig information skickats ut.

Precis som han inte hade någon aning om att det existerade en gammal film på bland annat Erik Almqvist och Kent Ekeroth där de beter sig som svin. Åkesson har alltså enligt honom själv ingen koll på vad som händer inom partiet.

Mentalt instabilt

Det här med noll-tolerans mot rasism som Sverigedemokraterna enligt dem själva står för då? Är det så att den endast gäller vid mentalt stabilt tillstånd? Med tanke på att ursäkten för allt som hänt den sista tiden är att Almqvist och Ekeroth var berusade och att Isovaara mått dåligt den senaste tiden? För då ska jag berätta för er att jag också kan vara berusad eller må dåligt men det hoppar oavsett aldrig ut rasistiska grodor ur munnen på mig.

Den person som ska ta över Lars Isovaaras roll i partiet blir Markus Wiechel som tidigare blivit dömd för förtal ett flertal gånger. Jag tycker att det ska bli kul att se hur han sköter sin roll inom partiet och framförallt hur länge han lyckas hålla sig borta från rasistiska grodor vid mentalt instabilt tillstånd.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.