Smygrasism

Av William Eriksson 2012-12-01

Många röster har höjts efter att filmerna på de stridslystna Sverigedemokraterna läckte ut förra veckan. Men menar verkligen alla vad de säger?

Jag kan inte låta bli att tänka den förbjudna tanken. Är verkligen alla som har uttalat sig om SD den gångna veckan helt antirasistiska? De finns faktiskt de som måste uttala sig eftersom deras ämbete kräver detta. Kan man alltid förutsätta att deras åsikter är helt deras egna. Eller är de bara något de tvingas säga för att få behålla jobbet?

Billiga opportunistiska poäng

Vidare finns de krönikörer och kolumnister som skriver stora utmålande texter om det vidriga SD. Tycker de verkligen så eller ser de kanske en möjlighet att tjäna billiga opportunistiska poäng. I vilket fall som helst så har jag väldigt svårt att tro att alla de som står upp för invandrarna dessa dagar aldrig uttalat sig rasistiskt. Det finns inte i min värld. Kanske spelar det ingen roll tänker du. Det viktiga är att man visar sin ståndpunkt när man har chansen i ett brett forum. Fel, säger jag.

Jag menar att den värsta sortens människor är de som bara gör sig hörda när någon annan gör det först. Dessutom är den värsta sortens rasister de som bara råkar slänga ur sig något rasistiskt i farten.

Jag är inte ett dugg rädd för självutnämnda rasister med en plan om att ta över världen som vikingar. Men jag är rädd för de som slänger ur sig något nedvärderande mot exempelvis somalier vid matbordet för att en vecka senare skymfa Kent Ekeroth i sin krönika. Det är precis de rasisterna vi inte vill ha in i riksdagen.

De andra, de uttalade rasisterna och nazisterna, kan vi fullständigt skita i. De har redan gjort bort sig själva och kommer aldrig någonsin att påverka några beslut i vårt land. 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.