Pajasdemokaterna

Publicerad 2012-11-21

Efter att det kommit ut att ledande Sverigedemokrater beter sig som svin, har så ännu en ledande Sverigedemokrat, Kent Ekeroth, avgått. 

Det var under en sommarkväll i Stockholm 2010 som de tre vännerna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling, alla med poster inom Sverigedemokraterna, startade ett bråk som snabbt eskalerade. Från att ha varit en hetsig konversation med en okänd man på stan övergick det sedan till fysiska, rasistiska och sexistiska påhopp som ”babbe”, ”blatte lover” och ”hora” mot en kvinna som trätt in i ett försök om att avbryta det hela. I gammal välbekant skinhedsanda beväpnade de sig också med järnrör.

Klapp på axeln

Jag skulle oerhört gärna vilja veta vad som sas på Sverigedemokraternas krismöte när det här kommit ut till allmänheten. Men i och med att endast medlemmarna än så länge vet, får jag nöja mig med fantasin. Var det kanske så att medlemmarna i ledningen fick en utskällning från partiledaren Jimmie Åkesson för att de använt sig av partiets värderingar i vardagen? Sa Åkesson att det är okej att vara rasist och ha en vidrig kvinnosyn, så länge ingen annan märker det? Eller gav han Almqvist en klapp på axeln men bad honom att avgå för att det skulle se snyggare ut i media? Och såg han sig tvungen att nu göra detsamma med Ekeroth?

Blatte lover

Att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti med rasistiska åsikter är ingen nyhet och att Jimmie Åkesson är lika rutten som dess politik är en ännu mindre nyhet. Så det jag kan tänka mig har hänt på mötena är att han gett både Erik Almqvist och Kent Ekeroth varsin klapp på axeln men bett dem avgå för att det skulle se snyggare ut i media.

Om vi återgår till orden ”Babbe” och ”Blatte lover” kan jag inte låta bli att undra över vad de betyder. Är babbe Sverigedemokraternas nya benämning för svartskalle? Alltså en benämning för icke välkomna människor i Sverige? Människor som bor här men ändå inte får kalla sig för svenskar? Och blatte lover då? Är det en människa som uppskattar folk med ett annat ursprung? För i så fall kan jag här och nu benämna mig själv som en blatte lover.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.