Tomma kommentarer

Av William Eriksson 2012-11-21

Varje gång jag läser kommentarer på diverse nyhetssajter kommer jag till samma slutsats. Para§raf har Sveriges överlägset bästa kommentatorsfält. 

Jag vet att chefen tidigare har bloggat om kommentarerna men jag tänker göra det ändå. Jag lever nämligen i tron om att allt han gör kan jag göra bättre.

Bra krönika men…

Den enligt många briljanta journalisten Peter Kadhammar publicerade idag en krönika i Aftonbladet. En krönika som handlar om Irak och vilka vidriga saker som sker där. En på många sätt bra krönika. Men i kommentarsfältet syns endast kommentarer som ”hemskt”, ”ingenstans finns äkta demokrati” eller ”vidrigt”. Så ser det aldrig ut på Para§raf.

Jag menar på att kommentarerna till en artikel, krönika och kanske framför allt en debattartikel ger utlopp för ytterligare diskussion. Det finns en möjlighet för kommentatorerna att fortsätta debatten med författaren av artikeln samt andra kommentatorer. Detta bidrar i många fall till att debatten både blir spänstigare och mer intressant. Självklart bygger detta i sin tur på att läsarna och kommentarerna är vettiga vilket de ofta är här på Para§raf.

Interagerar

På Para§raf får man nästan alltid chansen att interagera sig med skribenterna. Diskussionerna fortsätter ibland i veckor bland kommentarerna. I synnerhet Sundevall är en mästare på att replikera. Jag menar på att vi på det planet är överlägsna i svensk media. Det finns ingen annan sajt där den som skrivit artikeln i fråga ofta svarar på kommentarer angående sakfrågor. Detta gäller även våra krönikörer. I grund och botten bygger det på viljan att nå ut med sitt budskap men också på ett brinnande intresse, samt mycket bra kommentarer.

Så länge de som kommenterar kan hålla den nivån ni gör nu kommer det att fortgå på samma sätt. Då kan vi tillsammans fortsätta att bygga det som redan är Sveriges mest intressanta magasin och mötesplats för människor som vill kasta sig in i samhällsdebatten. 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.