Terapi botade

Av Dick Sundevall 2012-11-15

Den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Erik Almqvist har gått i terapi och ska därmed ha blivit av med sina rasistiska idéer.

Erik Almqvist är riksdagsman för Sverigedemokraterna.

Alltså en av de personer som är med och stiftar lagar i Sverige. Han är därtill Sverigedemokraternas politisk-ekonomiska talesman. Alltså en i den inre kretsen.

Nu har en videosnutt kommit fram som visar att det han förnekat under lång tid är sant:

Han har efter en krogkväll gjort rasistiska uttalanden och därtill kallat en meningsmotståndare för ”lilla horan”.

Christian Westling som också tillhör den inre kretsen av Sverigedemokraternas toppgäng har gått ut och vittnat för Almqvist.

Alltså råljugit, om att Almqvist aldrig gjort de där uttalandena som det nu är bevisat att han gjorde.

Terapin ska ha hjälpt

Nu när han är avslöjad i Expressen skriver han på sin fb-sida:

Jag har, i samråd med partiet, jobbat med den bittra och hämndlystna sidan av mig själv länge nu och helt ändrat levnadsmönster för att aldrig hamna i dylika situationer.

Enligt Sverigedemokraternas partiledning innebär det här att han gått i någon form av terapi. Och att det ska ha hjälpt.

Se där, ni som är medlemmar eller sympatiserar med Sverigedemokraterna, terapi hjälper. Det kan hjälpa er att bli av med ”den bittra och hämndlystna sidan” hos er själva. Och därmed säkerligen få er att ifrågasätta era sympatier med det här hatiska, bittra, rasistiska högerextremistiska partiet. Och därmed – må betydligt bättre.

Kanske kan ni till och med klara av att skaffa er ett jobb. Undersökningar visar ju att sd har en stor del av sina sympatisörer just bland arbetslösa. Så lycka till. Jag önskar er allt gott.

För Erik Almqvist gick det bra, han blev avsatt från sin post. Något som säkerligen var bra för honom personligen – och för Sverige.

För övrigt undrar jag, blir en sverigedemokrat glad när vårt landslag i fotboll vinner?

Sju av spelarna i landslaget som igår slog självaste England, har invandrarbakgrund: Zlatan Ibrahimovic, Mathias Ranégie, Martin Olsson, Jiloan Hamad, Alexander Kacaniklic, Tobias Sana och Behrang Safari.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.