Nu ska det stämmas

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Blev uppringd på fredagskvällen av näthataren Desirée A Schein, som sa att hon skulle stämma mig. Lyssna på ljudfilen här.

I går publicerade vi en debattartikel om näthataren Desirée Ahokas Schein. Innan vi gjorde det hade hon framträtt med debattartiklar och i SVT:s program Debatt, för att diskutera hennes och historieprofessorn Dick Harrisons bok, Från en säker källa… Sanningen om kungaskandalen.

I går kväll ringde Schein upp mig. Då jag hade mobilen avstängd talade hon in ett meddelande, där hon hotar att polisanmäla mig om jag inte tog bort artikeln. Hon avslutar sina hot med att säga:

– Du har en rejäl stämning att vänta från mitt håll.

Ser fram emot stämningen

Den här kvinnan har sedan tidigare lyckats visa att hon:

Är en näthatare som därtill ringer upp grannar och arbetsgivare i sin iver att försöka förstöra människors liv

Är usel på att göra research.

Är ännu sämre på att skriva en litterär text.

Nu visar hon dessutom att hon inte vet vem som ska stämmas när något publicerats – nämligen den ansvarige utgivaren. Jag är chefredaktör men inte ansvarig utgivare för Para§raf. 

Den ansvarige utgivaren, Peter Isaksson, och jag ser fram emot såväl en polisanmälan som en eventuell stämning. Och naturligtvis tar vi inte bort artiklar för att någon hotar oss.

Normalt begär man ett genmäle på en artikel om man tycker att det finns anledning till det. Vi tolkar Scheins hotfulla samtal som hennes genmäle – och publicerar det härmed i sin helhet i form av en ljudfil:

 

Artikeln som föranledde det hotfulla samtalet finns att läsa här: När näthatarna fick ett ansikte.

Då en del program inte klarar ovanstående ljudfil, som kanske inte ens visas här i vissa läsare, lägger vi nedan även in en fil som kan laddas ner.

 

Bifogade filer:
Schein.mp3

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.