Flyta ihop med någon

Av William Eriksson 2012-10-23

Kanske är det någonting man medvetet söker. Kanske är det något som bara uppstår. 

Oavsett vilket så är det en av de absolut bästa företeelserna som existerar. Vare sig det handlar om ett arbete, en tanke, en kvinna eller en bra film så är det starkt. Att som individ släppa kontrollen och bara flyta ihop med något. Likt en akvarellfärg bara flyta samman med en annan och tillsammans bilda ett större verk.

Haken

Precis som med de flesta sköna företeelserna finns det även här en hake. Du upptäcker aldrig att du är ett med något när det väl sker. Du märker det bara när du ser tillbaka på perioden då det skedde. Vilket i sin tur är vad som skapar magin med att vara ett med något. Det är ögonblicken i livet då tiden ej räcker till för reflektion. Tiden då allt känns som en lång motorväg mot ett outgrundligt mål. En period där man identifierar sig genom det man är ett tillsammans med.

Kanske är detta svar nog på min egen föreställning. Under stunder då man inte flutit samman med något så söker man det medvetet. Eller undermedvetet. Möjligt är att det finns fibrer inom dig som hela tiden eftersträvar känslan av sammanstrålning, identitet och vägledning. Att vara ett med något är som att vara passagerare i bilen som i hög fart färdas fram längs den oändliga motorväg vi kallar livet.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.