Harlem Shake

Av Carlos Paulsson 2013-02-20

Harlem Shake fenomenet, en internetfluga som spridits sig som en löpeld på nätet och in i folks hjärtan. Det är ball liksom. Ologiskt och galet.

  Att Södertäljekollegorna har ett av Sveriges tuffaste distrikt har vi vetat länge. Hela Sverige fick ett bryskt uppvaknande då polisstationen i Ronna besköts och sen har det rullat på. Grupperingar som slagits om vem som får göra affärer vart. Tungt kriminella personer och gäng drar in unga i kriminalitet. Erbjuder snabba cash, droger och vapen. Biljetten klar. 

  Harlem Shake fenomenet, en internetfluga som spridits sig som en löpeld på nätet och in i folks hjärtan. Det är ball liksom. Ologiskt och galet. Kollegorna i Södertälje tog modet till sig och gjorde en egen version. Några undrar vad det är frågan om, men är jag övertygad om att de flesta jublar. För det handlar på något sätt om att avdramatisera, visa oss från en sida som inte bara handlar handbojor och insättning höger bak i polisbilen. 

  De där kidsen som hänger på de stora grabbarna kanske inte garvar. Men resten gör. De som bor i förorten och har den negativa bilden. Som man liksom ska ha, för det är bara är så. Polisen suger! Det är dessa kids som skiner upp, tänker att snuten gör något annorlunda, nåt kul, nåt de känner igen. Dessa kids vill vi ha på vår sida, och vi måste förstå vikten av att vinna deras förtroende, vår öppenhet. Därför är Södertäljepolisens Harlem Shake fullständigt genialisk. En humoristisk reklamhit som jag som ungdomspolis varmt välkomnar.

http://youtu.be/IWfLo-a3WIk


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.