Jonas Oredsson matvägrar

Av Dick Sundevall 2013-05-25

I tio dagar har Jonas Oredsson Falk matvägrat, på grund av hur han behandlas på Huddingehäktet. Nu har överklagan av domen mot honom lämnats in till hovrätten. Den bifogas här tillsammans med en bilaga som Oredsson själv har skrivit.

I den stora kokainrättegången dömdes Jonas Oredsson Falk till 18 års fängelse och 50 miljoner kronor i skadestånd.
Oredsson försvarare, Tobias Enochson, berättar att Jonas Oredsson Falk nu har matvägrat i tio dagar på grund av att han anser sig trakasserad på Huddingehäktet:

– Han har placerats på intagningsavdelningen, trots att tingsrätten släppt alla restriktioner. På intagningsavdelningen placeras dom man befarar ska ta livet av sig och andra som mår mycket dåligt. Därför är det aldrig en lugn stund på en sådan avdelning. Det finns ingen som helst anledning att Jonas ska sitta där. Dessutom har dom krånglat och dragit ut på hans rättigheter vad gäller telefon- och besökstillstånd.

– Hur länge har han hungerstrejkat?

– I tio dagar. Men idag fick vi honom att avbryta hungerstrejken. Han började få besvär med lederna och när jag frågade vad läkarna eller sjuksystrarna sa om det, kom det fram att ingen hade undersökt honom under dessa tio dagar.

Överklagan inlämnad

Nu är överklagan av Oredssons dom inlämnad till Svea hovrätt. Där ifrågasätter försvaret på punkt efter punkt den fällande domen. Bitvis är det en häpnadsväckande läsning.

Överklagan bifogas nedan tillsammans med en bilaga som Jonas Oredsson själv skrivit.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.