Mafioso i kungafamiljen?

Av Dick Sundevall 2013-06-08

I vissa kretsar kollar föräldrarna sina barns pojk- eller flickvänner. Tar kreditupplysningar och liknande. I England granskas kvinnor som står på tur att gifta in sig i kungafamiljen av hovets gynekologer, för att se om de kan föda fram nya kungliga barn:
– Seså fröken, lyft nu på kjolen så ska farbröderna titta efter.

Jag har aldrig ens snuddat vid tanken att göra något i den vägen med mina barns pojk- eller flickvänner. Men det finns allt som oftast ett undantag som bekräftar regeln. Jag tänker naturligtvis på den där Chris som ska gifta sig med prinsessan Madeleine idag.

/wp-content/uploads/content/bilden/mafioso-i-kungafamiljen/ChrisHojdFingher.JPG   På bild efter bild ser han ut som en stenhård mafioso. Ja, mer än så, som en av maffians yrkesmördare – en hitman.

   Honom skulle jag ha kollat upp. Inte för att ta reda på om han suttit i fängelse eller inte. Utan vad han suttit för, misshandel, sexbrott, dråp, mord eller vad?

– Men du kan ju inte döma honom efter hans utseende, säger nu kanske någon.

   Men om han nu har den där utstrålningen på bild efter bild. Och även på de bilderna som hovet valt ut att använda på honom och prinsessan, som den nedan, så är det svårt att inte bli lite misstänksam.

   Någon har sagt att ögonen är själens spegel och rösten själens fingeravtryck. Den tanken gör mig än mer misstänksam mot den här mannen.

   Så frågan är om det är en mafioso som gifter in sig i det svenska kungahuset idag?

   Om det med tiden skulle visa sig att det är så, kommer vi sannolikt aldrig att få veta det. För det förekommer ingen insyn i kungahusets finanser. Vi betalar deras leverne med skattepengar och vi vet att de är förmögna, men hur skattepengarna används anses vara deras privatsak.

/wp-content/uploads/content/bilden/mafioso-i-kungafamiljen/ChrisBada3.jpg

   Låt oss hoppas att jag har fel. Låt oss hoppas att denne Chris inte är en mafioso, utan bara en man som har en osedvanligt osympatisk framtoning. Men borde ingen i kungafamiljen ha uppmärksammat det här? Kan det möjligen bero på att de omger sig med personer, den så kallade svansen, som har allt annat än en varm mänsklig framtoning? De där obehagliga typerna som myntade det mest föraktfulla uttryck jag hört om kvinnor – kaffeflickor.

Tillägg 14:20

Trodde aldrig att jag skulle hålla med ultramonarkisten Herman Lindqvist om någonting över huvud taget. Men när han idag skriver i Aftonbladet om sin oro för monarkins fortbestånd, är det ett stycke jag fullt ut kan instämma i. Skillnaden är bara att jag tycker att det han beskriver är alldeles utmärkt – medan Herman är alvarligt oroad:

   För varje nytt äktenskap där en kunglighet gifter sig med en icke-kunglig person mattas den kungliga glansen. De kungliga blir alltmer vanliga. De gifter sig med vanliga människor och får vanliga barn som går i vanliga skolor och väljer vanliga yrken.
Familjerna kommer att få vanliga problem, de gör misstag och tabbar som alla andra människor. Till slut är det alltfler som kommer att ställa sig frågan: Vad är det här? Vad håller vi på med? Varför ska vi stå och buga för den här privilegierade familjen med allt mindre kungligt blod i ådrorna. Är det inte dags att vi själva, i demokratiska val, får bestämma vem som ska vara vår statschef? Någon som väljs för andra meriter än att han råkar vara avlad i en kunglig sängkammare.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.