Skuggspel

Av Nilsson-Larancuent 2014-06-07

Nilsson [&] Larancuent rekommenderar en psykologisk thriller.

Jörgen Hansen är en författare som, trots många kritikerrosde deckare bakom sig, inte har lyckats tränga fram och bli ett hushållsnamn. Detta är synd. För han skriver på ett mer verklighetstroget sätt än många av kollegorna och fastnar inte i de sedvanliga kriminalromansklichéerna vad gäller karaktärer, miljöskildringar och uttjatade teman.

   I ”Skuggspel” erbjuds ett antal hemlösaungdomar på samhällets botten möjligheten att tjäna pengar, få tak över huvudet och finna en plats i en kollektiv gemenskap. Bakom allt står ett företag som säljer rengöringsmedel. Dock är det något som inte stämmer, allt verkar vara ett stort bedrägeri. Men när man väl blivit en del av kollektivet måste man undvika att yttra sina tveksamheter kring verksamheten – ryktet är att en del som blivit alltför frågvisa har försvunnit i öknen.

   För alla er som inte längre orkar läsa om missanpassade eller korrupta poliser. För alla er som är trötta på spänningsromaner som följer en och samma mall. För alla er som är redo för något annorlunda. Läs ”Skuggspel”.

 

Författare: Jörgen Hansen

Förlag: Förlaget Orda

Utgivningsår: 2013


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.