Kalamarksmordet 2 – ”Ett gungfly”

Av Dick Sundevall 2015-05-31

Det här är det andra poddavsnittet om Kalamarksmordet, där Kaj Linna dömdes utan teknisk bevisning. Utredningen var ett gungfly när jag lämnade den, hävdar polisens första utredningsledare i fallet. Han klargör också att det var motsättningar inom polisen, som gick så långt att det ledde till direkt ordervägran. 

– Utredningen saboterades, säger han. 

En av många som har beskrivit det här fallet som en rättsskandal, är Leif GW Persson. Advokat Johan Eriksson, som har arbetat för att Kaj Linna ska få resning, säger:

– Utredningen var enögd. En del poliser bestämde sig tidigt för att det var Kaj Linna som var mördaren och sedan körde man på.

Det andra avsnittet av Kalamarksmordet finns att ta del av här.

 

Spår är en samproduktion mellan Ljudbang, A-one och Acast.

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.