Sebbe Staxx, musiken, brotten, beroendet

Av Nilsson-Larancuent 2015-05-31

Ett kärnfullt och mångbottnat porträtt av frontmannen i Sveriges mest kontroversiella hiphop-grupp Kartellen

Hiphop-gruppen Kartellens frontman Sebbe Staxx har varit en grav missbrukare, begått grova brott och suttit i fängelse. Här berättar han om sin väg från samhällets botten till prisbelönt musiker.

   Den största behållningen kommer av hur Sebbe Staxx visar att vägen ut från missbruket inte är spikrak. Återfall sker, och det är då stödet från nära och kära är som viktigast. Ärligheten kring den ständiga kampen mot de inre demonerna ger ett mänskligt och sympatiskt intryck av en man som i pressen har utmålats som ondskan personifierad.

   Mediernas allt för ofta onyanserade bild av kriminalitet och missbruk slås här i spillror. Inget är svart eller vitt, en person är så mycket mer än sina enskilda handlingar, något som Sebbe Staxx förmedlar på ett personligt och övertygande sätt. Det framgår också tydligt hur hans närmaste krets – med Kartellen-grundaren Leo ”Kinesen” Carmona och hans mamma, pappa samt bror i spetsen – har varit en förutsättning för vägen ut från en destruktiv livsstil. 

   Läs, lär och begrunda hur det kan se ut i den kriminella världen. Detta kärnfulla och mångbottnade porträtt borde vara obligatorisk läsning för alla som har åsikter om brottslighet och missbruk.

Författare: Sebastian Stakset, Niklas Malmborg

Förlag: Norstedts

Utgivningsår: 2015

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.