Politiskt trams

Av Dick Sundevall 2016-06-13

Så var det dags igen. En ny undersökning av partisympatierna. Den här gången från Demoskop, betald av Expressen. Och som så ofta när det gäller dessa undersökningar, oavsett vilka som utfört dem, så är alla siffror inom den statistiska felmarginalen. Ser ett parti ut att ha fått ökat stöd kan det alltså tvärtom ha fått minskat stöd. Och ett annat parti som ser ut att ”rasa” kan tvärtom ha fått ökat stöd. Men ändå kommenterar och ”analyserar” politiska reportrar det hela som om det vore något att kommentera. Varför?

   Vi vet hur det kommer att se ut. Ett dygn framåt kommer vi att få möta analyser i tidningar, radi...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


  Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I drygt 30 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och några tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.