Debatt
Carolina Sundell

Den dolda striden kring Riksbankens mandat

Publicerad 2021-04-20

Just nu pågår en dold strid vars utfall kommer att påverka Sveriges framtida ekonomiska suveränitet, med andra ord det egna landets förmåga att livnära och föda sin samhällsekonomi. Denna strid är inte vitt omtalad och knappast omskriven i dagspressen.

Striden handlar delvis om hur omfattande mandat Riksbanken ska få ha, vilket påverkar förutsättninga...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Carolina Sundell arbetar som journalist och önskar ägna tid och tanke åt samhällets förbättrande. Just nu håller hon på att översätta boken Sovereign Money (Statliga Pengar), av prof. Joseph Huber, om hur dagens penningsystem är utformat. Boken kan vara ett fundament när både den särskilda utredaren för utredningen om Statens Roll på Betalningsmarknaden (rskr. 2018/19:293) och medborgarna ska ta ställning till vem som ska ha kontroll över inte bara betalningsmarknaden utan än viktigare penningväsendet. Ni finner hennes skriverier här: carolinasundell.se

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.