Debatt

Sätt stopp för den oreglerade kryptosfären, annars kommer cyberattackerna att öka

Publicerad 2022-01-06

Kalix kommun utsattes nyligen för en ransomware-attack. I en digitaliserad värld har det blivit allt vanligare att hackers tar servrar och data i gisslan, från både företag och stater. Detta görs för att cyberkidnapparen i samband med attacken ska kunna kräva en lösensumma.

Ingen betalning som på film i form av en portfölj med sedlar lämnas över, istället vill boven få kry...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


  Carolina Sundell arbetar som journalist och önskar ägna tid och tanke åt samhällets förbättrande. I sina skriverier fokuserar hon på att granska hur dagens  penningsystem och penningpolitik fungerar. Just nu finner hon stort intresse i att följa utredningen Statens Roll på Betalningsmarknaden (rskr. 2018/19:293) och hoppas kunna väcka intresse för en folkomröstning där medborgarna ska ta ställning till vem som ska ha kontroll över inte bara betalningsmarknaden utan än viktigare penningväsendet. Ni finner hennes skriverier här: carolinasundell.se

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.