Veckans värsta
Anders Ygeman integrations och kulturminister. Foto: Ali Lorestani / TT

Ska dansk rasistisk bostadspolitik bli den svenska?

Publicerad 2022-08-03

Danmark river allmännyttans fastigheter för att tvinga personer med icke-västerländskt ursprung att flytta. Målet är att högst 30 procent i ett bostadsområde ska ha icke-västerländskt ursprung. Att de som ska tvingas flytta kan vara danska medborgare och födda i Danmark tas ingen hänsyn till. Det är ett uttryck för ren rasism och diskriminering av personer med icke-västerländskt ursprung.

Anders Ygeman har tagit intryck av den danska bostadspolitiken men för honom är 50 procent en rimlig...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Margareta Bergkvist har arbetat som SFI-lärare. Hon har drivit ett utbildningsföretag med inriktning på specialpedagogiska frågor, allt från fortbildning av IT-baserade medier till redaktionellt arbete med läromedel för särskolan.
Under många år arbetade hon på myndigheten Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB (idag: Myndigheten för Tillgängliga Medier, MTM). Hon arbetade med specialpedagogisk anpassning av litteratur för personer med läsnedsättning och utveckling av digitala medier.
Margareta har en Teol.kand. examen, har läst data- och systemvetenskap, samt filosofi.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.