Debatt

Kärnkraften och folkviljan

Publicerad 2023-03-01

Sverige genomförde en folkomröstning avseende kärnkraften 1980. Det utmejslades tre alternativ att välja mellan. Men det kom inte att handla om att helt stoppa all form av kärnkraft eller att tvärtom bygga ut den. Istället fick vi som var gamla nog att rösta på den tiden, välja mellan tre vägar för avveckling.

Linje 1 innebar att kärnkraften skulle avvecklas i den takt som var möjlig. Man skulle avvakta att f...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Roy Fjärrstad är född 1942. Mantalsskriven i Hägersten/Stockholm. Är gift och har många barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Övervintrar i Spanien sedan snart 13 år. Därmed undviker han problem med snö, is, kyla och halka. Samt vintergarderob och särskilda vinterdäck till bilen.
Tidigare aktiv styrelseledamot i vindkraftsförening.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.