DEBATT

Övervåld som rutin

Publicerad 2017-03-22

Att ett fängelse behöver isoleringsavdelningar är en självklarhet. Att gå från placering i gemensamhet till avskildhet är ingenting ovanligt och sker dagligen runt om på Sveriges anstalter. Men att som på Kumlas isolering inte få prata med någon människa, om det inte är någon av vakterna som tilltalar en, innebär att man utsätts för psykisk tortyr. Att det därtill är vanligt med fysiska övergrepp gör inte saken bättre.

   Anledningarna kan variera till varför man placerar någon i avskildhet, alltså isoleras, men oftas...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Skribenten som har börjat ett nytt liv utanför murarna vill vara anonym. Men redaktionen vet vem han är och att han varit placerad på isoleringsavdelningar.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.