Dessa jävla medmänskliga batikhäxor måste stoppas

Av Åsa Hägglöf 2020-04-17

Dessa jävla medmänskliga batikhäxor som vurmar för asylrätten bara för att tillfredsställa sina egna sexuella lustar. De måste tystas, kosta vad det kosta vill.

Det kan vara den mest missriktade projicering utifrån andras sjukliga sexfantasier jag tagit del av, men så har det åtminstone låtit tidigare från högerextrema Sverigedemokrater och dess sektmedlemmar.

Individer som vill följa lagen – oavsett om det handlar om yttrandefriheten, asylrätten, barnkonventionen eller pressfriheten – har varit likt ett misskött nageltrång för Sverigedemokraterna.

Tystnaden har varit pinsamt avslöjande från SD sen en tid tillbaka, vilket många redan åberopat samt poängterat. Alla som står utanför deras ryggdunkarklubb har förstås fattat vad det handlat om. De har bidat sin tid och väntat.

För hur de än vill vända och vrida på saker och ting, så kan de inte rättfärdiga deras motto ”Allt är invandrarnas fel”, när världen drabbats av en pandemi. Därmed har partiet ingen chans i corona-debatten, även om de gjort tappra men misslyckade försök.

Men äntligen kom i alla fall tillfället för dem att få tala för sin evighetslånga sakfråga – invandringen. De har uppenbarligen väntat in batikhäxornas (manliga och kvinnliga) nästa drag.

”Batikhäxorna” blev nu istället Sverigedemokraternas välsignelse!
Jag kan bara förmoda att politiker och anhängare av rasistpartiet jublade av glädje när den här artikeln om de ensamkommande publicerades i Aftonbladet fjärde april. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2499597343637464&id=1410645589199317

Den handlade om de ungas bisarra situation i nutid – när coronan har oss alla i sitt grepp. Ur artikeln :

”Mängder av människor sägs upp på grund av coronasmittan. Läget är mycket allvarligt för tiotusentals människor.
Det drabbar även de ensamkommande ungdomar som kom till Sverige 2015. Många av de 9 000 som söker uppehållstillstånd i enighet med Nya gymnasielagen riskerar nu att utvisas på grund av uppsägning eller sänkta löner, som gör att de inte längre uppfyller de krav som ställs i lagen.”

Artikeln beskriver tydligt att de ensamkommande än en gång tvingas in i ett oförskyllt läge, där de hamnar mellan stolarna på grund av en rättsosäker migrationspolitik.

Hela Sverige stannar upp, men för de asylsökande måste livet gå vidare. Där de är helt och hållet i händerna på myndigheterna. Myndigheter som har makten att endera krossa dem – eller bära dem.

Den dagen artikeln publicerades tändes den nästan släckta gnistan av obefogat hat hos Sverigedemokraterna. Från det stöveltrampande fotfolket till diktaturtoppen. Nu gavs äntligen ett tillfälle att ge sig på unga asylsökande och åter få sprida desinformation och rasism.

Jonas Andersson, riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet (SD) samt Jennie Åfeldt, riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet (SD) replikerar ovannämnda artikel :

”De som klarar de uppställda kraven på utbildning och arbete kommer fortfarande att få stanna i Sverige, som planerat. De som däremot inte uppfyller kraven ska lämna landet och bygga sin framtid någon annanstans, precis vad som sagts från början.”

Det är en helt riktig beskrivning. Enligt den nya tillfälliga gymnasielagen ska de ensamkommande göra vad som krävs av dem. Studera och efter avslutade studier finna ett fast arbete inom sex månader. Uppfylls inte de kraven, så blir de oåterkalleligt utvisade.

Jag tänker inte gå djupare in på det orimliga i att med säkerhet kunna ordna ett fast arbete inom ett halvår. Det är inget krav våra svenska ungdomar har hängandes över huvudet.

Jag inbillar mig att ingen förälder skulle kasta ut sin son eller dotter efter studenten, om de inte lyckas få en stadig inkomst sex månader senare. Men eftersom SD anser att ungdomar från andra länder inte är lika mycket värda som våra svenska ungdomar, så frossar de i den här ordningen.

Jag anser att dessa två replikerande SD – politiker ter sig lite mer än lovligt trögfattade. Det står tydligt och klart att de ensamkommande får svårt att uppfylla kraven på grund av uppsägningar och sänkta löner. Vilket utgör direkta följder från sviterna efter coronan. Och därmed står det bortom de asylsökandes kontroll att tillmötesgå de näst intill ouppnåeliga kraven.

De här unga människorna som kom 2015 visste inte då, att vi fem år senare skulle drabbas hårt av ett snabbspridande virus. Likväl som våra politiker inte visste. Men nu vet vi.

Nu har styrande politiker fått ta snabba beslut för att försöka minska smittspridningen. Beslut som aldrig skulle fattats om vi undkommit corona. De har bland annat tummat på vår rörelsefrihet. Med rätta, enligt mig.

Likaså skulle de kunna ta snabba beslut gällande nya gymnasielagen, utifrån rådande omständigheter. De skulle kunna lägga den på is, för de är nu en gång för alla ovilliga att utlysa amnesti för redan etablerade ungdomar. De skulle kunna hjälpa dessa unga.

Jonas Andersson och Jennie Åfeldt bör även beakta att många av människorna de tycks förakta så intensivt, utgör en del av personalen som varje dag utför ett hedersamt arbete inom vården. Människor som varje dag anstränger sig lika hårt som gemene svensk med att sköta om drabbade patienter.

Som vikarierande personal vill säga, för de får inte en ordinarie tjänst så länge de studerar. Det blir arbetad tid som de inte kan tillgodogöra sig senare. Den tid vi svenskar kan använda på vårt CV som erfarenhet och merit.

Att inte Sverigedemokraterna ser det orättvisa i det självklara är inte alls förvånande. De vägrar konsekvent att räkna utlandsfödda som människor värdiga ett fungerande liv.

Att de har lyckats med sin hatpropaganda bevisas framför allt på sociala medier nu, när anhängarna har mer tid att slita ut både telefoner och tangentbord. Väljarskaran exploderade i extas för varje invandrare som avlidit i sviterna av Corona. Oavsett att några av dem blev smittade i arbetet.

”Skönt att höra att det var sådana meningslösa kreatur”, skriver Dan.
Magnus hoppas att flera av skiten går samma väg som de som dog nu.
”Självrensning”, anser Robban.
Per tycker att det är bra, för det rensar i ledet.

Sverigedemokraterna tog väl vara på sin möjlighet att få debattera om det enda de klarar av – sprida hat mot människor som flytt för att kunna överleva. Vore det inte ärligare av dem att önska livet ur alla utlandsfödda istället – så som partiet fått många av sina anhängarna att hoppas på?

I en tid där solidaritet, omtanke och samarbete torde vara det mest framträdande, så kan SD ändå inte avstå från att klubba ner flyktingar med rasismens slägga. Därför att det här är SD. Osolidariskt, egoistiskt och sekttänkande.

Varken politiker eller anhängare kan slå sig ur den bubblan, där de badar i sitt eget självförakt. Eller får jag kalla rasisterna för ”valboskap”? Det är ändå en vedertagen benämning på samtliga asylsökanden i en Sverigedemokratisk inskränkt värld.

Inga fler ”gräddfiler” för de ensamkommande, anser SD. Inga fler Sverigedemokrater i maktposition, anser jag.

Enligt min övertygelse tillför rasistpartiet absolut ingenting förutom att, med sin ensidiga expertis, samla ihop en skara väljare med hjärta för fascism.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Åsa Hägglöf är i grunden utbildad barnskötare. Arbetar på ett gruppboende inom LSS. Hon är väl insatt i asylpolitik och migrationsfrågor som hon engagerat sig i under snart 30 år. Vid sidan av sitt arbete jobbar hon ideellt med asylärenden, i första hand gällande ensamkommande.
Åsa är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.