Det kom ett mejl från Generation magkänsla

Av Andreas Magnusson 2020-10-23

Jag fick ett mejl från en kvinna vid namn Elisabeth. Oklart varför hon mejlade just mig, men hon startade med att länka till en text av temperamentsfulla magkänsloanalytikern Rebecca Weidmo Uvell som kanske är mest känd för att sakna grundläggande kunskaper om internet och ändå ha skrivit boken Nätsmart. Många minns också när hon kallade Annie Lööf kommunist och när hon blandade ihop arbetslägret Gulag med The Muppet Show.

Elisabeth berättade för mig i mejlet som följde på länken att hennes son tillhör ”generation villebr...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.