Donald Trump. Foto Evan Vucci AP/TT

Han är lite Trumpen

Av Andreas Magnusson 2020-11-06

När vi var små så fanns det alltid någon lågstadiekompis som inte klarade av att förlora. Han (ja, det var nog oftast en han) menade att tennisserven visst var på linjen när han själv slagit den men precis utanför linjen när någon annan slagit den, att kantbollar i pingis inte räknas förutom när han själv slagit dem och att tärningen behövde kastas igen eftersom underlaget var ojämnt. Samma underlag var givetvis jämnt när alla andra hade otur med tärningen.

Han fuskade i spel, erkände aldrig efteråt att han hade förlorat och kunde till och med stolt berätt...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.