Juridiken

Är straffen för narkotikabruk för låga?

Av Sasha Matic 2020-12-01

Svensk narkotikapolitik är näst intill plågsam att bevittna. Enorma resurser spenderas årligen på rättskedjan i syfte att jaga och lagföra narkotikamissbrukare för narkotikabruk. Resultatet? Högst narkotikadödlighet i Europa enligt en nyligen publicerad rapport från EU:s narkotikabyrå och en skyhög återfallsfrekvens.

Är detta ett misslyckande för svensk narkotikapolitik? Ja, självklart. Är straffen för narkotikabruk...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Sasha Matic arbetar som biträdande jurist på Advokatfirman De Basso. Han har dessförinnan under flera år arbetat inom domstolsvärlden, både på den allmänna och förvaltningsrättsliga sidan, och var senast verksam som assessor på Hovrätten för Nedre Norrland.
Sasha Matic är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.