Jimmie Åkesson Foto: Jonas Ekströmer / TT

Mitt stora förtroende för Jimmie Åkesson

Av Andreas Magnusson 2020-12-15

En Sifo-mätning nyligen visade att kvinnor har högst förtroende för Stefan Löfven medan män litar mer på Jimmie Åkesson. Jag är en av dessa män.

Mitt förtroende för Åkesson är så pass stort att jag har svårt att förstå att bara 39% av oss män, enligt undersökningen, känner likadant. Jag är fast förvissad om att han ämnar bedriva precis den politik han propagerar för.

Det innebär att jag känner fullt förtroende för att Jimmie Åkesson inte kommer att tveka att sälja ut låginkomsttagare och pensionärer för en chans att få en maktbiljett av regeringskåta kristdemokrater och desperata moderater.

Jag känner fullt förtroende för att Åkesson menar allvar när han pratar om att stänga landets gränser och att förmå invandrare att lämna. Jag är fast förvissad om att 34% av våra läkare, 14% av våra sjuksköterskor och 26% av våra undersköterskor sitter löst.

De är födda i andra länder och människor som är födda i andra länder har vi enligt den högst förtroendeingivande Jimmie Åkesson ingen särskild nytta av. Han kommer i alla fall kämpa för att vi inte får hit några fler. Det är jag övertygad om.

Mitt förtroende är så stort att jag tror att om Åkesson hade fått bestämma för länge sedan så hade vi nu mitt i pandemin haft en rejäl personalbrist på sjukhus, vård- och omsorgsinrättningar och inom många serviceyrken.

Vi hade också sluppit det internationella ryktet som en moralisk stormakt – ett land med hög jämlikhet, hög tillväxt och god levnadsstandard. Det hade blivit en lite tuffare bild av oss internationellt. Lite mer som Ungern, Polen eller Ryssland.

Jimmie Åkesson kan man lita på. Han kommer att driva igenom sin politik oavsett vad forskningen säger och oavsett vilka som drabbas.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


  Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.