Nooshi Dadgostar (V) Foto: Anders Wiklund / TT

Ska Vänsterpartiet kunna tvinga fram en socialdemokratisk politik?

Av Dick Sundevall 2021-06-22

Jag tror att Vänsterpartiet kan fortsätta att styra och ställa i det här politiskt uppskruvade läget. Om inte Centern ger med sig, vilket de knappast gör, så kan Vänsterpartiet tvinga fram ett extraval. Något de i det här läget har mycket av vinna på medan en del andra partier rimligen inte alls vill se ett extraval - oavsett vad de just nu påstår.

Låt mig börja med att klargöra att jag aldrig har röstat på Vänsterpartiet och troligen aldrig komme...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar.
I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker och många tusen artiklar genom åren.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.