Jimmie Åkesson och demokratin

Av Michael Pålsson 2021-09-08

I Annie Lööfs sommartal häromveckan talade hon om ett stärkt grundlagsskydd för att skydda demokratin bland annat mot ett parti som har Ungern som förebild. Åkesson gick omedelbart till försvar och menade att ”Värnandet om den svenska demokratin är Sverigedemokraternas starkaste ledstjärna”. Hur är det möjligt att två partiledare kan ha så olika uppfattningar i en så grundläggande fråga?

Få, inkluderat Annie Lööf, tror nog att Åkesson vill avskaffa demokratin i Sverige på så sätt att ha...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.