Foto Vadim Ghirda/AP/TT

Den högerextrema djävulsdansen

Av Alex Bengtsson 2022-03-16

"Den som är med i leken får leken tåla" lärde sig en del av oss när vi var små. Det går så klart att ifrågasätta det talesättet. Men när det kommer till att ge sig in i debatt med partier av Sverigedemokraternas kaliber bör man åtminstone vara medveten om vad det är för lek man ger sig in i.

Med anledning av Ukrainakriget vill de högerextrema att vi (vi som bor och verkar i Sverige) ska dis...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Alex Bengtsson är författare, poet och folkbildare. Han har skrivit om högerextremism och sociala frågor i decennier, bland annat i egenskap av tidigare vice VD och utbildningsansvarig på Stiftelsen Expo.
Alex är från början yrkesfiskare och är utbildad 12-stegsbehandlare. För närvarande ger han ut diktsamlingar på temat andlig utveckling parallellt med att han studerar och jobbar inom äldreomsorgen. Alex är en av av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.